Zaterdag nog vier schutterijen uit Leudal in de race om ‘D’n Um

Foto: 3ML

MERKELBEEK –  Zondag streden in Merkelbeek op het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) 148 schutterijen uit België en Nederland om ‘D’n Um’.

Op zaterdag 8 juli is de volgende kavelronde. Er zijn op dit moment nog 33 Nederlandse en 9 Belgische schutterijen in de race. Uit Leudal doen Sint Petrus uit Roggel, Sint Jan uit Baexem, de Bussen Schutten uit Neer en Sint Petrus uit Kelpen-Oler nog mee.

Eerbetoon
Twee schutterijen, die vlak voor het OLS een lid verloren, droegen zondag rouwlinten tijdens de OLS-optocht in Merkelbeek. Naast schutterij Sint Gregorius & Sint Sebastianus uit Beesel was dat schutterij Sint Martinus uit Horn, die vrijdag afscheid moest nemen van Har van Herten (71). Hij was 44 jaar lid van de vereniging. De trommelaars van Sint Martinus hadden zwarte rouwbanden om hun instrument. De koningin droeg een zwarte sjerp over haar jurk. De families van de overledenen hadden er bij de verenigingen op aangedrongen om vooral deel te nemen aan het OLS. Sint Martinus legde een krans bij schietboom 80, de plek waar de schutterij uit Horn gisteren deelnam.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen