Het Rijk denkt nog na, maar Limburg investeert in muziekonderwijs

Foto: Provincie Limburg

ITTERVOORT – Op vrijdag 23 juni vond de DOOR! muziekdag plaats. De dag stond in het teken van het masterplan Muziekonderwijs DOOR!, met workshops voor groeps- en vakleerkrachten, beleidsmakers in het culturele muziek- en onderwijsveld en medewerkers van kunstencentra en poppodia.

Het doel was te inspireren en de deelnemers op hun eigen manier bij te laten dragen aan structureel en beter muziekonderwijs in het basis- en voortgezet onderwijs. De Philharmonie zuidnederland gaf een bijzonder concert, samen met 328 kinderen van DOOR!-scholen en 81 studenten van de Nieuwste Pabo in Sittard-Geleen.

Instrumentendepot
Ger Koopmans, gedeputeerde voor cultuur in Limburg, maakte bekend dat de provincie structureel blijft investeren in muziekonderwijs op school. Het resultaat is dat in dit jaar 31 nieuwe scholen kunnen starten met muziekonderwijs. Daarnaast lanceerde Koopmans een nieuw DOOR! initiatief: ‘Geef je instrument DOOR!’. Een Limburgs instrumentendepot dat kinderen en scholen de mogelijkheid biedt een instrument te lenen en te bespelen. Het provinciale bestuur is zich bewust van het feit dat muziekonderwijs van essentieel belang is voor de ontwikkeling van kinderen.

Fundament
Met deze aanpak creëert de provincie optimale kansen voor de leerkracht en leerling om hun talenten te gebruiken en te ontwikkelen. Daarmee wordt een sterker fundament gelegd voor muziek in Limburg. Ondanks dat het Rijk nog geen besluit heeft genomen over de voortgang van de Impulsregeling voor meer muziekonderwijs na het schooljaar 2018/2019 en zich nog beraadt over de financiële middelen, blijft de provincie wél investeren. Ook na 2018 investeert Limburg structureel in muziekonderwijs op school.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen