Boek over alle kruisen en kapellen binnen de gemeente Leudal

Foto: BCL

LEUDAL – Bij het voorbereiden van de gemeenschappelijke heemkundedag, op 14 mei, hebben de heemkundeverenigingen van de gemeente Leudal vrijwel alle informatie over kruisen en kapellen binnen hun dorpen samengebracht.

Dit leverde een schat aan nieuwe en oude foto’s op, maar ook verhalen over de achtergrond en geschiedenis van de vele kruisen en kapellen binnen de gemeentegrenzen. Daarom besloten heemkundeverenigingen dit vast te leggen in een publicatie met de toepasselijke titel ‘Woea mien mooder mich gelieërdj haet om te baeje’.

Kaarten
Het wordt een uitgave van 44 pagina’s met diverse kaarten waarop alle kruisen en kapellen zijn aangegeven. De unieke uitgave is een aanrader voor iedereen die de cultuurhistorie van de dorpen in de gemeente Leudal een warm hart toedraagt. Het ook met foto’s geïllustreerde boekwerk verschijnt midden september en gaat 7 euro kosten, waarbij de betaling geldt als inschrijving. Het boek wordt dan binnen een week na verschijnen binnen de gemeente Leudal gratis bezorgd. Buiten de gemeente dient u 3,50 euro verzendkosten te voldoen.

Bestellen
U kunt het boek bestellen door betaling van 7 euro (of 10,50 bij toezending) op rekeningnummer NL67RABO0118690280 van de Studiegroep Leudal, onder vermelding van uw naam en adres. Uiterlijke inschrijf- en betaaldatum 15 juli 2017.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen