Presentaties en demonstraties op Kleurrijk Leudal Festijn

Foto: Pixabay - Jeux-de-filles (CC0-Public Domain)

HEYTHUYSEN – Op zondag 24 september is er in en om het gemeentehuis in Heythuysen het Kleurrijk Leudal Festijn. Die dag wordt het tienjarig bestaan van de gemeente gevierd met tal van activiteiten, demonstraties en presentaties door en voor burgers.

Kleurrijk Leudal slaat op de diversiteit op het gebied van zowel kunst, cultuur en muziek als ook op bedrijven en verenigingen.

Demonstraties
Buiten het gemeentehuis zijn er dan ook interessante zaken te zien en te beleven. Denk hierbij aan machines en demonstraties van bedrijven, het serviceteam en de buitendienst. Politie en brandweer geven informatie en verzorgen eveneens demonstraties, onder andere met politiehonden.

Rondleiding
In het gemeentehuis zijn er rondleidingen met diverse stops. Tijdens de rondleiding worden allerlei onderwerpen belicht, waaronder de graafschapsfeesten Horn 2018, de nieuwe meldingen-app, duurzame energie, en het belang van bijen. De mooiste foto`s van de fotowedstrijd worden geëxposeerd en in de raadszaal zijn ludieke huwelijken voor spek en bonen. Voor jongeren die voor het eerst mogen stemmen is een leuk programma samengesteld.

Straattheater
Op het binnenplein zijn diverse optredens, workshops en muzikale hoogtepunten te beleven. Ook het Europees Schutterstreffen 2018 in Neer wordt gepromoot. Er is straattheater in samenwerking met het Limburg Festival, muziek, streetdance door WK-teams van Fresh label Studios, een ballonnenwedstrijd en kleurrijk schminken.

Leudallied
Bijzonder is ook de eerste uitvoering van het Leudallied. Theo Peeters uit Horn en Frits Criens uit Haelen hebben dit Leudallied gecomponeerd en geschreven. Het lied zal voor het eerst worden gezongen door niemand minder dan Marleen Rutten uit Hunsel.

Reacties