Concept kadernota op 4 juli in de gemeenteraad

Foto: Pixabay - Alexas_Fotos (CC0 - Public Domain)

LEUDAL – Het college van B&W heeft de concept kadernota 2018-2021 vastgesteld. In die kadernota bepaalt de gemeenteraad, op hoofdlijnen, wat de koers voor de komende jaren is. En ook hoeveel dat ongeveer gaat kosten.

De kadernota gaat dus vooral over belangrijke keuzes en eventuele nieuwe richtingen. De gemeenteraad stelt de kadernota jaarlijks in juli vast.

Lastendruk
In het huidige concept wordt de lijn uit het coalitieakkoord tussen Samen Verder en Ronduit Open versterkt voortgezet: de focus ligt op resultaat en het verbeteren van de eigen organisatie, zowel ambtelijk als bestuurlijk. Dat de financiële situatie gezond is liet wethouder Verlinden laatst al weten. Zo zal de lastendruk zal niet extra stijgen. De OZB bijvoorbeeld, stijgt niet meer dan de inflatie.

Betrouwbaar
De gemeente geeft aan bruggen te willen slaan, het initiatief van de gemeenschap actief op te willen zoeken en waar nodig op de juiste manier te stimuleren of ondersteunen. Die opvatting is geworteld in de overtuiging dat inwoners heel goed in staat zijn om zelf tot oplossingen en waardevolle bijdragen te komen. Bijdragen die vaak kunnen rekenen op enthousiasme en draagvlak. ‘Dat vraagt om samenwerking op maat en een gemeente die flexibel en betrouwbaar is’ zo klinkt het vanuit het gemeentehuis.

Transparant
‘We laten los in vertrouwen, binnen vastgestelde of geaccepteerde kaders’ laat de gemeente weten. Men heeft ‘minder oog’ voor het eigen beleid, regelgeving en procedures, maar durft deze ’transparant en goed afgewogen ter discussie te stellen in het belang van maatschappelijke belangen.’ Vertrekpunt is de visie ‘Leven in Leudal, ‘Leudal 2020’ en het coalitieakkoord ‘Op Vertrouwen een toekomst Bouwen’.

Speerpunten
Speerpunten binnen de kadernota zijn prioritering van de projectenportefeuille, herijking van capaciteit in het sociaal domein, inzicht en grip op samenwerkingsverbanden in Midden-Limburg, herijking van het vastgoedbeleid, uitvoering van de nieuwe omgevingswet en de organisatieverandering. De concept kadernota in te zien bij de publieksbalie van het gemeentehuis. De behandeling van de kadernota in de gemeenteraad is op 4 juli.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen