Stoelendans binnen de gemeenteraad van Leudal komt nu al op gang

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Met de strijd om het lijsttrekkerschap bij D66 Leudal lijkt de stoelendans voor de gemeenteraad goed op gang te zijn gekomen, ver voor de uitslag van de verkiezingen van 2018 bekend is.

De vraag wie de nieuwe fractievoorzitter van de democraten wordt, Leo Schouten of Robert Martens, hangt natuurlijk ook samen met het vertrek van de huidige eerste man: Kaj Beurskens. De opvolger van Rens Raemakers stapt op in verband met privé-omstandigheden.

Afsplitsing
Maar er staan veel meer verschuivingen op til. Leudal Sociaal, de afsplitsing van Ronduit Open waarover één en ander te doen was, heft zichzelf op. Rob Flinsenberg had al eerder te kennen gegeven de pijp aan Maarten te willen geven. André Kierkels, het andere raadslid van Leudal Sociaal, zal zich aansluiten bij D66.

Vorig leven
Op de lijst van Ronduit Open zullen de kiezers in maart verder de naam van Mart Janssen weer zien opduiken. Janssen, in een vorig leven raadslid én wethouder namens de PvdA, verdween van het toneel toen die partij werd weggevaagd bij de vorige verkiezingen. Janssen liet destijds weten zich te oud te voelen om in 2018 nog een keer mee te doen, maar dat gebeurt nu dus toch. Zij het onder een andere vlag.

Mart Janssen

Zoon
Onder die vlag vinden we na maart 2018 Tiemen Brouwer in ieder geval niet meer terug. Het nog jonge, pas vorig jaar beëdigde raadslid van Ronduit Open kan de politiek niet langer combineren met zijn werk bij Staatsbosbeheer. Berry Hermans, van dezelfde partij, twijfelt nog. Zijn zoon zou een mogelijke opvolger zijn.

PAL
Ondertussen heeft links Leudal sinds 1 juni de krachten gebundeld in de nieuwe partij PAL (Progressief Akkoord Leudal). Daarvoor hebben de reeds genoemde PvdA, Groen Links en Progressief Leudal de handen ineen geslagen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen