Ronduit Open: ‘Voorkom tweede ‘Park Leudal-Oost’ voor Roggel’

Foto: Facebook SV Roggel jeugd

ROGGEL – Naar aanleiding van een brief van een achttal sport- en cultuurverenigingen uit Roggel over hun toekomstvisie (‘Samenwerking op en rond Sportpark De Mössehook’), doet Ronduit Open bij monde van fractieleider Jordi Custers een oproep aan het college om Roggel niet op te zadelen met een tweede ‘Park Leudal-Oost-ervaring’ .

De verenigingen geven aan dat er aan acht van de negen kaders van het beleidskader accommodaties en subsidies voldaan wordt, maar zij uiten ook hun teleurstelling naar de gemeente over de manier waarop ze tot nu toe zijn behandeld.

Achterover leunen
Men wordt momenteel niet meer gezien als een gesprekspartner, omdat er vanuit de zijde van de gemeente eerst inzicht verkregen moet worden in al het gemeentelijk maatschappelijk vastgoed, een traject van zo’n 1,5 jaar. Ronduit Open dringt er daarom met klem op aan om het gesprek met de verenigingen zo snel mogelijk weer op te pakken. ‘Er moet niet dezelfde fout gemaakt worden zoals dat in Neer is gebeurd met sportpark Leudal-Oost, waarbij de destijds verantwoordelijke wethouder jarenlang achterover leunde’ laat Custers weten.

Verwachtingen
‘De initiatiefnemers in Neer werd geen helderheid gegeven over geldende beleidskaders en over wat de beoordelingscriteria zouden zijn voor het uiteindelijke plan’ schrijft de fractieleider. ‘Gevolg was dat de gemeente er mede schuldig aan was dat er verwachtingen werden gewekt die nooit waar gemaakt konden worden. Als Ronduit Open hebben we hier destijds keer op keer voor gewaarschuwd en hebben we aangedrongen op een helder beleidskader. Daar werd jarenlang niets mee gedaan. De nieuwe verantwoordelijke wethouder maakte hier werk van, wat in de loop van 2016 resulteerde in het nieuwe beleidskader accommodaties en een amendement in de begrotingsvergadering 2016 van november.’

Helderheid
De verenigingen uit Roggel geven aan al een hele tijd bezig te zijn met de toekomstvisie van hun eigen accommodaties. Dat valt te prijzen, zegt Custers: ‘De verenigingen verdienen dan ook helderheid van de gemeente. Het feit de gemeente inzicht moet krijgen in al haar maatschappelijk vastgoed, moet niet betekenen dat er geen gesprekken met burgerinitiatieven meer worden gehouden.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen