Glansrijk EK lifesaving in Alicante met zwemmers uit Leudal

Foto: Reddingsbrigade Weert

ALICANTE – Afgelopen week heeft Reddingsbrigade Weert glansrijk deelgenomen aan de Europese kampioenschappen lifesaving masters (30 jaar en ouder) in het Spaanse Alicante. Onder hen waren twee zwemmers uit Leudal: Timo Tabak uit Baexem en Guus van de Goor uit Haelen.

In totaal deden acht heren van de reddingsbrigade Weert mee aan het EK lifesaving voor masters. Aan dit tweejaarlijks toernooi werd deelgenomen door ruim 270 deelnemers uit 11 verschillende landen. Ze streden twee dagen in het zwembad en twee dagen op het strand en in de zee voor de Europese titel in verschillende leeftijdscategorieën.

Zwaar
De kracht van deze groep zwemmers kwam meteen de eerste dagen in het zwembad boven drijven. Er werden, op alle estafetteonderdelen, in twee verschillende leeftijdscategorieën gouden en zilver medailles gewonnen. Zelfs onder de zware omstandigheden op het strand konden de sporters laten zien dat ze met de beste van Europa mee konden, door verschillende finaleplaatsen te behalen. Met als uitschieters zelfs een bronzen medaille voor Huub van Kimmenade op de 1 kilometer beachrun en een verrassende en zeer verdiende zilveren medaille voor Timo Tabak en Vincent van der Meer op de boardrescue.
In totaal wist Reddingsbrigade Weert op dit EK 19 medailles te bemachtigen: 7 goud, 8 zilver en 4 brons.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen