Nederlands kampioenschap reining in Grathem

Foto: Wikipedia - Borsi112 (CC BY-SA 3.0)

GRATHEM – De afgelopen vijf jaar heeft Dutch Reining Events het Nederlands Kampioenschap Reining georganiseerd op Manege de Molenheide in Schijndel. Nu is het stokje overgedragen aan de Dutch Reining Horse Association (DRHA), dat het NK in juli organiseert in Grathem.

Reining is een competitie in westernrijden, waarbij de ruiters hun paarden door een precies patroon van cirkels, spins en stops moet leiden. Al het werk gebeurt in de lope (langzame galop) en galop.

Breedtesport
Reining wordt vaak vergeleken met dressuurrijden, aangezien het paard goed moet reageren en in overeenstemming moet zijn met zijn ruiter. De hulpen mogen niet gemakkelijk gezien worden. Het paard wordt beoordeeld op zijn capaciteiten om de patronen uit te voeren. Als dochterorganisatie van de National Reining Horse Association (NRHA), gevestigd in Oklahoma, heeft de DRHA het doel om de reiningsport als breedte- en recreatiesport te bevorderen. De DRHA wil dit realiseren mede door de samenwerking met de KNHS. De DRHA organiseert jaarlijks vier grote meerdaagse wedstrijden en vier eendaagse wedstrijden.

Blij
Het NK Reining wordt nu dus verreden tijdens de DRHA-show van 7 tot en met 11 juni op Reining Center Meertenhof in Grathem. De KNHS is blij met de samenwerking met de DRHA. ‘Anoeska van Osch heeft de afgelopen jaren met haar Dutch Reining Events fantastische wedstrijden georganiseerd. Met de organisatie van het NK door de DRHA in Grathem hopen we nog meer reiningruiters te kunnen bereiken. De KNHS stelt het bijzonder op prijs dat Paulus Beurskens als voorzitter van de DRHA de uitdaging van de organisatie van KNHS- en FEI-wedstrijden aan wil gaan’ aldus KNHS-technisch directeur Maarten van der Heijden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen