Samen Verder wijst kritiek RKVV Haelen omtrent sportpark van de hand

Foto: Pixabay - macblack (CC0-Public Domain)

HAELEN – Voetbalvereniging RKVV Haelen voelt zich de grote verliezer bij het afketsen van de wielerbaan Haelen. Voorzitter Peter Boonen ziet nu immers ook de opknapbeurt van het sportpark van de club, die met de wielerbaan samenhing, in rook opgaan.

‘Wij hebben steeds meebewogen met de plannen, die alsmaar aangepast moesten worden’ zegt Boonen vandaag in Dagblad De Limburger. ‘En al die jaren is er geen onderhoud gepleegd en moesten we met lapmiddelen de boel draaiende houden’

Kwaad
De projectmanager van de initiatiefgroep voor de wielerbaan, Dennis Kierkels, is vooral kwaad op coalitiepartij Samen Verder. Volgens hem was die partij vanaf het begin tegen de locatie, maar bleef men vaag over de redenen en luisterden de politici van Samen Verder niet naar de argumenten die de gevreesde overlast van de baan moesten weerleggen. Samen Verder bracht gisteren al een brief aan het college naar buiten waarin de partij aangeeft dat, ondanks haar kritiek op een wielerbaan aan de locatie Houtrustlaan, een opwaardering van de voetbalaccommodatie en het saneren van het voormalige tennisterrein altijd los heeft gestaan van een eventuele wielerbaan. De partij gaf dat al aan tijdens de begrotingsbehandeling in 2016. Samen Verder vraagt het college dan ook om met RKVV Haelen op korte termijn over een opwaardering in gesprek te gaan.

Traag
Overigens wilden ook de fracties VVD, Progressief Leudal en Leudal Sociaal de besluitvorming over aanvullend onderzoek naar de wielerbaan uitstellen.  Alleen CDA voorman Peter van Melick spreekt van een ‘gemiste kans voor wielerminnend Leudal’. D66 liet bij monde van fractieleider Kaj Beurskens wel weten zich zorgen te maken over andere burgerinitiatieven. Als het allemaal zó traag gaat, is dat funest voor dit soort projecten die uit de samenleving komen, zo liet hij optekenen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen