Instructieavond biologische ziektebestrijding in fruitbomen

Foto: Pixabay - KARINEetpierre (CC0-Public Domain)

BAEXEM – Wormen, luizen, schimmels of bacteriën: ondeugende organismen die willen meegenieten van uw fruit. Voor een gedeelte is dat geen probleem. Het wordt pas vervelend als uw complete oogst weggekaapt wordt.

De natuur bied hulp bij het beperken van de aantastingen in uw fruitbomen. Het is de kunst om de natuur daarbij een handje te helpen. Dit heet biologische ziektebestrijding.

Aanmelden
Door de gemeente Leudal en Stichting IKL wordt op donderdagavond 22 juni een instructieavond georganiseerd, over het bestrijden van ziekten op biologische wijze. Tijdens de instructieavond worden de meest voorkomende aantastingen behandeld. Van deze aantastingen zijn voorbeelden op de instructieavond aanwezig. De locatie van de instructieavond is Beemderhoekweg 2 in Baexem. De avond begint om 19.00 uur. Inwoners van de gemeente Leudal kunnen zich voor deze instructieavond aanmelden per e-mail: [email protected], met de vermelding ‘ziektebestrijding Leudal’.

Reacties