Gemeente Leudal sluit 2016 af met positief resultaat

Foto: Pixabay - WerbeFabrik (CC0-Public Domain)

LEUDAL – De gemeente Leudal sluit 2016 af met een positief resultaat van ruim 693.000 euro. Dit blijkt uit de (voorlopige) jaarrekening 2016 die het college aan de gemeenteraad heeft aangeboden.

Ten opzichte van de oorspronkelijke begroting is het financieel resultaat zelfs beter.

‘Ombuigingen’
De wethouder Financiën, Piet Verlinden (Samen Verder), is positief over de jaarcijfers. ‘Het resultaat van de jaarrekening wijkt ook dit jaar niet veel af van het resultaat dat wij vooraf begroot hebben. De ombuigingen en de behoedzame koers die enkele jaren geleden ingezet zijn, werpen hun vruchten af. Leudal is en blijft een financieel gezonde gemeente.’ Net als een bedrijf publiceert de gemeente Leudal elk jaar een jaarverslag: een verantwoording van het voorgaande jaar, zowel op het gebied van financiën – inkomsten versus uitgaven – als een verantwoording van het gerealiseerde beleid.

Mee- en tegenvallers
De belangrijkste meevallers in 2016 waren meevallende kosten als gevolg van huisvesting van statushouders/vluchtelingen (167.000 euro), minder kosten aan veilige wegen en infrastructuur (163.000 euro), hogere legesinkomsten (93.000 euro) en een voordeel onder meer uit de aanbesteding van welzijnswerk (79.000 euro). Er waren ook tegenvallers: Lagere opbrengsten uit Onroerende Zaak Belasting (OZB): 103.000 euro. Een spoedvervanging van het dak van Trefcentrum Kelpen-Oler als gevolg van lekkage (107.000 euro) en hogere kosten van groenvoorziening (78.000 euro), onder meer door wateroverlast en stormschade.

De concept jaarrekening is in te zien bij de publieksbalie van het gemeentehuis. De raadsvergadering op 4 juli 2017 behandelt de jaarrekening.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen