Exit wielerbaan Haelen

Foto: Archief: Bart Gort

HAELEN – Het komt er dus niet. De initiatiefnemers van de wielerbaan in Haelen zijn er klaar mee. Zij noemen de besluiteloosheid van de politiek in Leudal als belangrijkste reden.

Maar in de afgelopen periode was er vooral ook veel weerstand ontstaan bij omwonenden, waaronder de eigenaren van Landgoed Leudal. De ruimte was te krap, de kosten te hoog en de natuur zou te veel belast worden, zo luidden de bezwaren.

Begrip
Het protest had wel degelijk invloed. Want hoe luider de tegenstand klonk, hoe meer politici gingen twijfelen. De initiatiefgroep, onder leiding van ex-profwielrenner Frans Maasen, wacht de besluitvorming echter niet meer af en gooit het bijltje er dus bij neer. De groep had er weinig vertrouwen meer in dat de plannen op voldoende steun konden rekenen, zo meldde Dagblad De Limburger vandaag. Wethouder Backus (Ronduit Open) betreurt het besluit, maar begrijpt het wel. Het CDA uitte via Twitter kritiek op de coalitiepartijen, maar de provinciale partijgenoten hadden eerder ook al hun twijfels. Voor het plan, dat twee miljoen euro zou kosten, had de provincie Limburg al 750.000 euro toegezegd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen