Kindertheaterconcert met Jacques Vriens en Harmonie De Drie Horens

Jacques Vriens
Jacques Vriens
Foto: via De Drie Horens

HORN – Kinderboekenschrijver Jacques Vriens verzorgt op zondag 21 mei, samen met Harmonie De Drie Horens, een muzikale voorstelling over zijn boek De Kindertemmer in De Postkoets in Horn.

Als de tweeling Quinten en Annabel zijn geboren, hopen hun ouders dat ze de liefste kinderen van de wereld worden. Maar dat valt tegen, want Quinten en Annabel worden vreselijke klieren, etterbakken en pestkoppen. Als ze hun zin niet krijgen, gaan ze schreeuwen, stampvoeten en met frikadellen gooien.

BOLK
Hun ouders proberen er van alles aan te doen door ze nog meer te verwennen en naar álle pretparken te gaan, maar de kinderen lachen hun ouders vierkant uit. Zelfs het BOLK (Bureau Ontzettend Lastige Kinderen) kan niet meer helpen. Dan zit er nog maar een ding op: de Kindertemmer bellen …

Theatermens
Jacques Vriens is naast schrijver ook een enthousiast theatermens. Van jongs af aan stond hij al op de planken en hij vindt het nog steeds leuk om met voorstellingen door het land te trekken. Het vormt ook een mooie afwisseling met de dagen dat hij alleen achter zijn bureau zit om aan een boek te werken. Zijn eerste theaterervaring deed hij op in het toneelzaaltje in het hotel van zijn ouders en daarna is hij altijd blijven spelen. Inmiddels heeft hij ook een aantal stukken geschreven voor kinderen en volwassenen en is hij actief als regisseur. Daarnaast is een aantal van zijn boeken verfilmd en is er een tv-serie verschenen van zijn boek Tien Toren Diep.

Harmonie De Drie Horens

Het idee voor De Kindertemmer ontstond, toen de Philharmonie Zuidnederland (het voormalig LSO) hem vroeg om een ‘moderne’ Peter en de Wolf te schrijven. Een paar jaar geleden vertelde hij een aantal malen sámen met het orkest, met veel succes, het verhaal. Daarna ontstond het plan om van De Kindertemmer een boek én een echte theatervoorstelling te maken.

Lichteffecten
Samen met Harmonie De Drie Horens  – onder leiding van Frans Hendrikx-  vertelt én speelt Jacques Vriens het hilarische verhaal over Quinten en Annabel, waarin muziek, maar ook het verrassende decor en het orkest een belangrijke rol spelen. De muziek van het orkest en het verhaal sluiten naadloos op elkaar aan en zorgen samen met de lichteffecten voor een betoverende sfeer, waarbij de kinderen op het puntje van hun stoel zitten. De voorstelling vindt die zondag 21 mei plaats om 15.00 uur in MFC De Postkoets en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, hun (groot-)ouders en alle fans van kinderboekenschrijver Jacques Vriens.

Kaarten zijn te koop bij Supermarkt Ruud & Sylvia Vermeulen in Horn én voor aanvang aan de kassa, voor 7,50 euro per persoon (zolang de voorraad strekt).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen