Reconstructies Esdoornlaan en Nunhemseweg in Haelen

Foto: Facebook Waterklaar

HAELEN – In september wordt gestart met reconstructies van de Haelense Esdoornlaan en Nunhemseweg. Daarover worden twee inloopavonden georganiseerd in Trefcentrum Aldenghoor, op respectievelijk 3 en 11 mei.

Aanleiding is niet alleen de schades aan het wegdek, parkeerstroken en trottoirs, maar ook de opgave die de gemeente heeft om riooloverstorten tijdens hevige regenval terug te dringen en beter bestand te zijn tegen de klimaatverandering.

Infiltratievoorzieningen
Om het riool te ontlasten wordt het regenwater op het openbaar gebied afgekoppeld van het bestaand riool. Het regenwater wordt in de nieuwe situatie afgevoerd naar nog aan te leggen infiltratievoorzieningen. Door het regenwater af te koppelen wordt het rioolstelsel in de straat en in de aanliggende straten ontlast. Hierdoor zal het rioolstelsel minder vervuild raken en/of minder vaak overstorten naar het oppervlakte water. Dit is uiteraard beter voor het milieu.

Planning
De uitvoering van beide projecten starten medio september en worden voor de jaarwisseling afgerond afgerond. Voorafgaande aan de daadwerkelijke reconstructie, voeren de Watermaatschappij Limburg en Enexis werkzaamheden uit aan hun leidingnet. Tijdens de inloopavonden kunnen aanwonenden en belanghebbenden kennis nemen van alle beschikbare informatie over het project. Medewerkers van de gemeente Leudal zijn aanwezig om algemene- en specifieke vragen te beantwoorden. Ook alle overige geïnteresseerden welkom op deze inloopavonden.

Meer informatie
De avond voor het project ‘Reconstructie Esdoornlaan’ is op woensdag 3 mei, vanaf 19.00 uur tot circa 20.30 uur. De avond voor het project ‘Reconstructie Nunhemseweg’ is op donderdag 11 mei, vanaf 19.00 uur tot ca. 21.00 uur. Beide avonden worden gehouden in Trefcentrum Aldengoor, aan de Kasteellaan 7a in Haelen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleider van de gemeente Leudal, de heer John Janssen, eenheid Dienstverlening (0475-85.90.00).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen