Vervanging persriool in de Napoleonsweg bij Haelen

Foto: Pixabay - Bevlogenteams (CCO- Public Domain)

HAELEN – De rioolpersleiding in de Napoleonsweg in Haelen is aan vervanging toe. In mei wordt een nieuwe persleiding aangelegd, over een lengte van circa 300 meter. Deze persleiding ligt vanaf het gemaal aan de Koeweg tot het lozingspunt nabij de Vaartweg.

Het tracé volgt het oostelijk fietspad en kruist de spoorlijn Roermond-Weert. Om zo min mogelijk overlast aan de omgeving en het spoor te veroorzaken, is ervoor gekozen om persleiding aan te leggen middels een gestuurde boortechniek.

HDD
Het kenmerk van deze gestuurde boortechniek, ook wel Horizontal Directional Drilling (HDD) genoemd, is dat deze methode leidingen kan aanleggen zonder dat hierbij grond wordt ontgraven. De boorwerkzaamheden starten 1 mei en nemen in totaal ruim een week in beslag. Aansluitend wordt de leiding ingetrokken en vervolgens worden de werkzaamheden in de Koeweg tot aan het gemaal uitgevoerd. De totale duur van het project neemt drie weken in beslag.

Tijdelijke verkeersmaatregelen
Tijdens de boorwerkzaamheden wordt het oostelijke fietspad langs de Napoleonweg en de aansluiting met de Koeweg afgesloten. Om de woningen die gebruikmaken van de aansluiting bereikbaar te houden worden de paaltjes in de Roothweg tijdelijk verwijderd. De fietsers die gebruik maken van het oostelijk rijwielpad langs de Napoleonsweg worden over de rijbaan geleid. In verband met de veiligheid van de weggebruiker en de werknemers wordt de snelheid in het werkvak teruggebracht naar 30 kilometer per uur.

Informatie
De boorwerkzaamheden worden uitgevoerd door een boorbedrijf uit Helmond met wereldwijde ervaring in horizontale boorwerkzaamheden. Als u meer informatie wilt over de boring. kunt u contact opnemen met de gemeentelijke projectleider John Jansen, te bereiken via 0475-85.90.00 of via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen