Leerlingen Scholengemeenschap Sint Ursula gaan de wijken van Leudal in

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Op dinsdag 14 februari werd in de aula van Scholengemeenschap Sint Ursula Horn aan brugklasleerlingen de opdracht ‘Ambitieboek’ aangeboden, door wethouder Verheul.

Inmiddels zijn de leerlingen actief bezig met hun onderzoek en gaan ze de komende weken de wijken van de dorpskernen van de gemeente Leudal in, om inwoners te bevragen naar hun ervaringen omtrent de leefbaarheid in de dorpskernen.

Bezoek
U kunt de komende weken dus bezoek aan de voordeur verwachten omdat leerlingen vragen willen stellen over dit onderwerp. De aanleiding van deze opdracht is tweeledig. Als eerste de motie die in de gemeenteraad aan de orde is geweest, om een brede inventarisatie uit te voeren naar de wensen van jongeren in Leudal.

Innova
Daarnaast is scholengemeenschap Sint Ursula dit jaar gestart met het nieuwe schoolvak Innova, waarin vakken integraal aan bod komen en ook de samenwerking met andere organisaties en bedrijven wordt opgezocht. De gemeente Leudal werd gevraagd om een opdracht die past binnen dit nieuwe schoolvak. Schoolleiding en docenten Innova danken de inwoners van Leudal bij voorbaat hartelijk, voor de bereidwilligheid om de leerlingen te woord te staan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen