Aanvraag Koninklijke onderscheidingen: indienen voor juli

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Kent u iemand die een lintje verdient? Bijna iedereen zal deze vraag met ‘ja’ beantwoorden, want overal in Nederland zetten mensen zich voor vele doelen in. Zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid.

Net als ieder ander met bijzondere verdiensten voor de samenleving, komen ook deze mensen in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding. Maar daarvoor moeten ze dan wel eerst worden voorgedragen. U kunt daarvoor zorgen.

Kabinetszaken
Wat moet u doen als u iemand voor een onderscheiding wilt voordragen? U kunt contact opnemen met de medewerker Kabinetszaken van de gemeente. Deze kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. Ook wordt uitgelegd hoe u verder te werk moet gaan. Aanvragen voor inwoners uit de gemeente Leudal kunnen vertrouwelijk worden gericht aan het Kabinet van de burgemeester, gemeente Leudal, Postbus 3008, 6093 ZG Heythuysen.

Termijnen
De behandeling van een voorstel kost behoorlijk wat tijd. Daarom is het belangrijk om ook tijdig in actie te komen. Aanvragen voor de lintjesregen 2018 dienen dan ook vóór 1 juli 2017 bij de burgemeester te zijn ingediend. Als u een Koninklijke onderscheiding aan wilt vragen voor een andere gelegenheid, dan dient u het voorstel minimaal 5 maanden voor de beoogde uitreikingsdatum bij de burgemeester indienen. Voor het indienen van uw voorstel of vragen daarover kunt u ook bellen naar de afdeling Kabinet (0475-85.90.00) of kijk op www.lintjes.nl. Hier is het voorstelformulier en diverse brochures te downloaden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen