Inloopmiddag in het Leudalmuseum: zelf potjes maken van klei

Foto: BCL

HAELEN – In het kader van de in het Leudalmuseum lopende tentoonstelling over de Kelten, houdt de werkgroep archeologie van de Studiegroep Leudal op zondag 23 april een gratis workshop ‘potjes maken’ voor kinderen tot en met 12 jaar.

Vóór de Romeinse tijd werden potten met de hand gevormd en versierd. Om te ervaren hoe de Kelten deze potten maakten, kun je die zondag vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur op elk moment aanschuiven om jouw eigen potje te maken.

Voorbeelden
In de tentoonstelling zijn een paar voorbeelden te zien van potten, zoals die in de tijd van de Kelten werden gemaakt. Omdat de klei vanzelf hardend is, kun je het gemaakte potje meteen meenemen.

Expositie
De tentoonstelling ‘In het spoor van de Kelten is overigens nog te zien tot en met 28 mei in het museum aan de Roggelseweg 58, in Haelen. Het Leudalmuseum is dagelijks geopend met uitzondering van de maandagen. Voor de exacte openingstijden zie www.bezoekerscentrumleudal.nl. De entree voor de tentoonstelling bedraagt 2 euro, kinderen tot 12 jaar en donateurs van het tijdschrift Rondom het Leudal mogen gratis binnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen