Golfgate: nog steeds geen holes, wel nieuwe puinstortingen

Foto: John Hölsgens

HEYTHUYSEN – Het college van burgemeester en wethouders heeft projectontwikkelaar Arbor BV laten weten dat die onmiddellijk moet stoppen met het aanvoeren van grond naar de plaats waar in Heythuysen een golfbaan zou moeten komen.

Het gebod is opgelegd omdat er opnieuw vervuilde grond is aangevoerd, zo meldde het Dagblad De Limburger. De kwestie houdt de politiek al jaren bezig. Met name D66 uitte begin dit jaar nog forse kritiek.

Drie etages
De grond, met een te hoge concentratie puin en stenen, moet worden verwijderd liet het college nu via een brief weten. Arbor kreeg acht jaar geleden een vergunning om de golfbaan aan te leggen, alsmede een hotel. Behalve het storten van -vervuilde- grond gebeurt er echter sinds die tijd hoegenaamd niets. Wel is er inmiddels een nieuwe investeerder, die aangepaste plannen heeft: een hotel met drie etages in plaats van twee, inclusief een parkeerkelder. Met de bouw mag pas worden begonnen als de eerste negen holes gerealiseerd zijn, maar daar ziet het dus nog steeds niet naar uit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen