Informatieavond over plantregeling in de gemeente Leudal

Foto: Pixabay - hangela (CC0-Public Domain)

HEYTHUYSEN – Bewoners of organisaties die loofbomen, hoogstamboomgaarden, heggen of andere landschapselementen willen aanplanten, zijn van harte welkom op de informatieavond over een plantregeling.

Die plantregeling, mogelijk gemaakt door de gemeente Leudal, biedt de mogelijkheid voor het verkrijgen van struiken en bomen met boompalen en boomkorf. Onderdeel van de regeling vormt een advies ter plekke en het opstellen een plantplan met een deskundige van de stichting IKL.

Groene ideeën
De campagne is gericht op versterking van het authentieke landschap én op het vergroten van burgerbetrokkenheid. Daarnaast richt de campagne zich op grondeigenaren en plaatselijke organisaties zoals dorpsraden, buurtverenigingen, heemkundeverenigingen en natuurverenigingen die hiermee hun groene ideeën kunnen verwezenlijken.

Aanmelden
De stichting IKL organiseert de informatieavond waar verdere uitleg wordt gegeven over de mogelijkheden en de voorwaarden van de plantregeling. Daarnaast wordt er dieper ingegaan op de waarden van deze landschapselementen voor de leefomgeving. De avond wordt gehouden op donderdagavond 11 mei in Café Den Hook aan de Dorpstraat 71 in Heythuysen, vanaf 19.30 uur. Aanmelden kan via een mailtje naar [email protected]. Meer informatie is ook hier te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen