Samenwerken met een asielzoeker of statushouder kan win-win opleveren

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Als gebiedsregisseurs hebben Vic Pennings en Henk Rademakers veel contact met inwoners, verenigingen en instellingen in Leudal. Zo hebben ze onlangs gesproken met het management en begeleiders van het asielzoekerscentrum in Baexem.

Die gesprekken zijn voor de gebiedsregisseurs aanleiding om het asielzoekerscentrum (AZC) en met name de bewoners van dit centrum onder de aandacht te brengen.

Nuttig
Maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk hebben vaak behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Mogelijk komt ook uw organisatie regelmatig handen te kort. Heeft u wel eens gedacht aan de hulp van asielzoekers en/of statushouders, die verblijven in een van de opvanglocaties van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA)? Het COA stimuleert bewoners om buiten de opvanglocatie vrijwilligerswerk te doen. Dat geeft hun dag weer zin: ze doen nuttig werk, leren de taal en doen sociale contacten op. Voor uw organisatie kan samenwerken met een asielzoeker of statushouder een verrijking zijn. Het biedt u en uw collega’s de kans om uw blik op de wereld te verruimen. Bovendien beschikken asielzoekers over een flinke portie veerkracht en hebben ze talenten en vaardigheden die mogelijk goed van pas komen voor uw organisatie.

Sport
Daarnaast beschikt het AZC in Baexem over diverse sport- en ontmoetingsmogelijkheden waar uw organisatie, samen met de bewoners van het asielzoekerscentrum, gebruik van kunnen maken. Vic en Henk willen wel opmerken dat veel zaken die voor ons Nederlanders of inwoners van Leudal vanzelfsprekend zijn, (nog) niet altijd vanzelfsprekend zijn voor asielzoekers of statushouders. Het is in alle gevallen fijn als er sprake kan zijn van een ‘win-win situatie’ en daar zijn volop mogelijkheden voor.

Contact en info
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan gerust contact op met Cafer Inceoglu (coördinator activering), telefoonnummer 088-71.56.978 of mail naar [email protected]. U kunt ook terecht bij Kosta Mavrakis (casemanager): 088-71.56.920, e-mail [email protected]. Bovendien kunt u contact opnemen met Bureau Dorpsraden via mail: [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen