RO: ‘Achterstallig wegenonderhoud in Leudal-West is onverteerbaar’

Foto: 3weg.nl

LEUDAL – Tijdens de gemeenteraadsvergadering in februari 2014, stemde een meerderheid van de raad in met het ‘Beheerplan Wegen 2014-2018’.

Destijds kwamen er al veel klachten van burgers, met betrekking tot de slechte staat van de wegen. Vanwege de bezuinigingen is het vastgestelde wegenbeheerplan 2014-2018 niet uitgevoerd, waardoor veel wegen in Leudal-West niet worden onderhouden.

Onverteerbaar
De ingezette bezuinigingen gingen dan ook ten koste van wat Ronduit Open één van de basisfuncties van de gemeente noemt. De gemeente wordt nog steeds benaderd en krijgt zelfs rekeningen en schadeclaims vanwege de slechte kwaliteit van de verbindingswegen tussen Haler en Ell, Stramproy en Ell en richting Weert. Het is onverteerbaar voor de coalitiepartij.

Gerry Teeuwen (RO)

Raadslid Gerry Teeuwen noemt het fietsen over deze verbindingswegen, voor zowel de schoolgaande jeugd als de recreatieve fietsers, onverantwoord. Daar komt nog bij dat de wegen onderdeel uitmaken van de toeristische knooppuntenfietsroute.

Lapwerk
De wegen staan met naam en jaartal van uitvoering genoemd in het wegenbeheerplan voor de jaren 2014-2018. Maar daar komt dus niets van terecht. Alleen de grote gaten worden gedicht en her en der worden wat bermen opgevuld. Momenteel wordt weer wat ‘lapwerk’ verricht, waartoe de meerderheid van de raad bij de vaststelling van de begroting in 2015 heeft besloten. Teeuwen: ‘Het verschil van de staat van de wegen met de rest van Leudal is gigantisch te noemen. Dit achterstallig onderhoud dient dan ook prioritering te krijgen binnen onze gemeente. Daarom wil Ronduit Open graag duidelijkheid over wanneer de wegen in Leudal-West worden aangepakt.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen