Atelier Leudal presenteert Haan à la Mondriaan

HEYTHUYSEN – Tegelijkertijd met de kunstmanifestatie Picturama, organiseert teken- en schilderschool Atelier Leudal een expositie onder het motto ‘Hanen à la een bekende kunstschilder’.

De getoonde schilderijen van hanen, in de stijl van bijvoorbeeld Vincent van Gogh, Piet Mondriaan, Marc Chagall, Amadeo Modigliani, Franz Marc, Kees van Dongen en andere beroemde kunstenaars, zijn stuk voor stuk werken die het bezichtigen meer dan de moeite waard zijn.

Astrologie
Het thema is gekozen omdat in de Chinese astrologie 2017 het jaar van de haan is. Bovendien is de haan een kleurrijk dier, dat al vele kunstenaars geïnspireerd heeft. Tijdens deze tentoonstelling is het publiek weer de jury. Door het invullen van een stemformulier wordt bepaald welke drie werken beloond zullen worden met een schildersprijs van Atelier Leudal en uiteraard met eeuwige roem.

Zaagwerk
Een aantal cursisten van Atelier Leudal heeft bovendien hanen uit hout gezaagd en aan beide kanten beschilderd. Echte juweeltjes, waarvan er tevens enkele te koop zijn. De tentoonstelling is verder aangekleed met kunstwerken van de jeugd- en de specialgroep van Atelier Leudal.

Stemmen
De expositie vindt plaats in het Paasweekend van 15, 16 en 17 april, in de voormalige Ortholaanschool aan de Oude Trambaan 22a in Heythuysen en is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Er kan alleen worden gestemd op 17 april, gedurende de openingstijden, tot 16.00 uur. De prijswinnaars worden deze laatste dag omstreeks 17.00 uur bekend gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen