Inwoners Haelen maken zich boos over verplaatste bushalte

Foto: Arriva

HAELEN – In Haelen is ergernis ontstaan over het verplaatsen van een bushalte.

Waar de bushalte zich eerst tegenover een tankstation bevond, werd deze zonder vooraankondiging opeens verplaatst en stond plots pal tegenover de voordeuren van enkele huizen.

Geluidsoverlast
Onbegrip en boosheid dat dit zonder enig overleg was gebeurd was het gevolg. Daarbij komt ook nog de geluidsoverlast als de bussen ’s morgens vroeg en ’s avonds laat voor hun huizen stoppen en optrekken, zo klagen de bewoners. Ze trokken aan de bel bij raadslid Pieke Houben (Samen Verder). Die kreeg ook nog klachten te horen over de aansluitingen in het busvervoer. Er zou een enorm ongemak ontstaan zijn door de recente wijzigingen in de dienstregelingen.

Feedback
Houben geeft de klagers gelijk maar geeft aan dat de gemeente hierin niet de beslissende partij in is. ‘Het is de provincie die hierover gaat. Om zorg te dragen voor goed openbaar vervoer voor onze inwoners heeft de gemeente dan ook afgesproken met de provincie om over enige tijd de veranderingen te evalueren, om waar mogelijk zaken bij te stellen of herstellen. De gemeente is daarbij wel afhankelijk van de feedback die zij krijgt van haar inwoners.’ Hoewel er dus geen garantie is dat ieder bezwaar of verzoek gehonoreerd kan worden, wil Houben de inwoners van Leudal daarom wel vragen om zich te blijven melden bij de gemeente met op- of aanmerkingen. ‘Immers, vragende mensen kunnen geholpen worden’ besluit hij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen