Frits Criens presenteert nieuwe roman in Nunhem: Een roos vol splinters

Foto: John Hölsgens

NUNHEM – Frits Criens, stadsdichter van Leudal, presenteert op woensdag 19 april zijn derde roman. Na Verzwegen oorlog en Het belang van schone ramen komt Cries nu met Een roos vol splinters, over de volwassenwording van een beschadigde, jonge vrouw.

Lieke Vallen is zeventien als ze door een onbekende wordt verkracht. Van haar ouders krijgt ze vooral verwijten en tegenwerking. Hulpverleners falen. Toch weet ze zich aan de tirannieke vader te ontworstelen. Als Lieke in Arjan de ware liefde vindt, blijkt dat ze niet alleen geestelijk beschadigd is. Daardoor kan ze zich niet aan hem geven zoals ze graag wil. Een roos vol splinters is echter niet alleen ontroerend, maar bij vlagen ook geestig en humoristisch. De roman is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.

Programma
Voor de presentatie heeft Criens Hotel Restaurant Café Houben als locatie gekozen, aan de Kerkstraat 17-19 in Nunhem. De start is die woensdagavond om 20.00 uur. Er is lichtvoetige muziek van Zaait Eendracht (Hans Manders, Robert Peters). Ook Marjan Kilkens en Quirien van Haelen verlenen hun medewerking aan het programma. Een roos vol splinters (uitgeverij Elikser – 19,50 euro) is tijdens de presentatie is te koop, maar ook en via deze site. Verder is het boek verkrijgbaar bij de boekhandel, bij Bol.com of via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen