Gemeentesecretaris Leudal onder voorwaarden vrijgelaten

Foto: Pixabay - AJEL (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Gemeentesecretaris Diana N. komt vandaag onder voorwaarden vrij, zo heeft de raadkamer van de rechtbank Den Bosch woensdag beslist.

De raadkamer oordeelde dat er weliswaar voldoende reden was om haar – evenals echtgenoot Pieter H. –  dertig dagen langer vast te houden zoals het Openbaar Ministerie had gevraagd, maar omwille van ‘persoonlijke belangen’ mag N. toch naar huis. Meer wilde een woordvoerster van de rechtbank daar niet over kwijt. Pieter H. moet wél nog zeker dertig dagen zitten.

Kledingaankoop
Aan de schorsing van de voorlopige hechtenis van N. zijn wel voorwaarden verbonden. Welke dat zijn is niet bekend gemaakt. Advocaat Acda is blij dat Diana N. vrij is. Volgens hem komt de witwasverdenking ten aanzien van haar neer op kledingaankoop ter waarde van 40.000 euro. Maar dat bedrag klopt volgens Acda niet. Een goede onderbouwing daarvoor heeft hij in het dossier niet gevonden.  ‘Ik kan me hooguit voorstellen dat er rond de uitgave van 8500 euro voor kleding vraagtekens zijn’ zij hij tegen de krant. Pieter H. zou voor 450.000 euro gefraudeerd hebben bij de gemeente Helmond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen