Filmmaakster uit Baexem wekt Neutraal Moresnet opnieuw tot leven

Foto: Luciënne Venner

LIMBURG – Limburgs filmmaakster en kunstenares Luciënne Venner kwam in 1989 in Baexem ter wereld en heeft inmiddels naam gemaakt in de Amsterdamse kunstscene. Ook was ze te zien op de Rotterdam Art Week en in Moskou op de Fifth Moscow Biennale of Contemporary Art, een internationaal platform voor kunst in Rusland. Haar film One at a time was afgelopen jaar te zien op het Film en Documentaire festival in Kassel.

Met Me and Moresnet produceert ze nu een film die Limburgs erfgoed moet herinterpreteren. Me and Moresnet is een art-house film, geschreven en geregisseerd door Venner,  die kan worden verwezenlijkt door middel van crowdfunding via Cinecrowd. Venner werkt niet alleen met professionele acteurs, zoals hoofdrolspeelster Eva Bartels, maar ook met professionele dansers als Revé Terborg. Venner zelf zal te zien zijn in de film als het alter-ego van het hoofdpersonage.

Metamorfose
Transformaties komen, net als in haar eerdere films en optredens, in verschillende lagen aan bod. Hoofdpersonage Sophia zal een gedaantewisseling ondergaan tijdens haar reis naar vrijheid. Ze gaat naar Moresnet.

De vergeten vrijstaat neutraal Moresnet bestond tussen 1816 en 1918 en lag bij het huidige drielandenpunt bij Vaals, tussen Nederland, Duitsland en België. In deze metamorfose zal Sophia zich tijdelijk in het lichaam van haar alter-ego Miena bevinden. Me and Moresnet gaat over verlangen, veranderlijkheid en vrijheid van identiteit.

Rewards
Om Me and Moresnet te kunnen realiseren en bij financiers en fondsen aan te tonen dat de film een publiek heeft, wil Venner 5000 euro ophalen door middel van crowdfunding. Donateurs krijgen unieke rewards zoals een dagje op de set, of zelfs een exclusieve privé-première op locatie. De campagne loopt tot en met 13 april 2017.

'

Reacties

article
9724
Filmmaakster uit Baexem wekt Moresnet opnieuw tot leven
LIMBURG – Limburgs filmmaakster en kunstenares Luciënne Venner kwam in 1989 in Baexem ter wereld
https://leudal.nieuws.nl/2017/03/29/filmmaakster-baexem-wekt-neutraal-moresnet-opnieuw-tot-leven/
2017-03-29T17:32:58+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2017/03/29172744/Venner-1.jpg
art-house, Baexem, cinecrowd, Crowdfunding, Eva Bartels, film, Luciënne Venner, Me and Moresnet, Moresnet, Revé Terborg, vierlandenpunt
Cultuur