Alsnog tweede, beperkte oplage van ‘Monumenten in Neeritter’

Foto: John Hölsgens

NEERITTER – Nadat het boek ‘Monumenten in Neeritter’ in september 2016 verscheen, was de belangstelling overweldigend te noemen. Na enkele weken was de gehele oplage uitverkocht.

Er bleef veel vraag naar het boek door mensen uit Neeritter en omgeving, die echter steeds teleurgesteld moesten worden.

Levende geschiedenis
Het comité Monumenten in Neeritter heeft daarom uiteindelijk besloten een tweede druk in beperkte oplage uit te brengen. Het boek belicht alle monumenten van Neeritter. De beschrijvingen van de mensen die er gewoond en gewerkt hebben, vertellen elk op hun manier de rest van het historische verhaal en maken daarmee deze monumenten tot levende geschiedenis.

Volkslied
In dit boek is ook extra aandacht voor Gerard Krekelberg- schrijver van het Limburgs volkslied – en voor de historie van Kasteel Borgitter, net over de grens met België. Het kasteel en zijn bewoners zijn door de eeuwen heen steeds verbonden geweest met Neeritter en mogen daarom zeker niet ontbreken in dit boek.

Reserveren
Het boek heeft een harde kaft, telt 64 pagina’s, is volledig in kleur en bevat een inlegkaart van de route langs alle monumenten. Gezien de kleinere oplage is de prijs nu 15 Euro per boek. Zolang de voorraad strekt kunt u dit boek reserveren en/of in overleg ophalen bij de Armenmolen. Mail Nico de Waal ([email protected]) of bel 0475-56.60.76.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen