Meepraten over het beeld en beheer van de Tungelroysebeek

Foto: John Hölsgens

LEVEROY – In juni 2016 heeft het in Limburg extreem veel geregend. Hierdoor is ook bij de Tungelroysebeek wateroverlast opgetreden. De landbouwsector heeft aangegeven dat het beheer en onderhoud van het linker winterbed van de Tungelroysebeek niet overeenkomt komt met de afspraken, die hierover zijn gemaakt tijdens het herinrichtingsproject.

Het Waterschap Limburg heeft de huidige toestand van de beek verkend. Ook is er een vergelijk gemaakt met het streefbeeld, dat destijds bij de herinrichting van de beek is gemaakt.

Beheer
Het waterschap nodigt nu uit om van gedachten te wisselen over het functioneren en over het beeld van de Tungelroysebeek, zodat deze gaat voldoen aan alle belangen ten aanzien van landbouw, recreatie en natuur. Daarom wordt een bijeenkomst gehouden op 16 maart, vanaf 20.00 uur in zaal Wetemans aan de Dorpstraat 7 in Leveroy. Naar aanleiding van de uitkomsten van deze avond bekijkt het waterschap hoe het onderhoud en beheer van deze beek er in de toekomst uit moet gaan zien.

Streefbeelden
Het is wellicht een goed idee om, voorafgaand aan de bijeenkomst, de lokale situatie van de Tungelroysebeek en zijn winterbed goed te bekijken. Zo het beeld en het gewenste beeld deze avond goed te delen. Na een korte toelichting wil het waterschap, met de kaarten en streefbeelden op tafel, praten over het beheer en onderhoud van de Tungelroysebeek.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frans Verdonschot via 06-52.04.11.91, of stuur een e-mail naar [email protected]. Bij schriftelijke correspondentie graag het volgende zaaknummer te vermelden: 2017-Z2381.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen