Ut volk trektj langzaam op hoes aan…

NUNHEM – Het staartje van de vastelaovend 2017 is bezig, vanaf morgen begint weer de veertigdagentijd op weg naar Pasen. Hoeveel ‘veerders’ vanaf morgen daadwerkelijk gaan vasten, valt misschien nog te bezien. In ieder geval was het weer ‘veul lol en plezeer’ in Leudal de afgelopen dagen. Ook in Nunhem, een van de kernen waar de optocht traditiegetrouw op dinsdag is.

De Bosuule krijgen daarbij stevige ondersteuning van de buren uit andere kernen, ook dat is een goede gewoonte. Het zal de saamhorigheid in Leudal alleen versterken.

‘Gaas’
Het ligt er waarschijnlijk ook aan dat het in het kleine maar fijne Nunhem altijd gezellig is. Niks geen gezapigheid in het rijk van Emile II: ‘Motor ane kantj, vol gaas door ’t Bosuulelandj!’ was het motto. En aangezien jeugdprins en prinses Max I en Malou I zich bedienden van de spreuk ‘Mit de M&M’s väörop, geit ’t gaas d’r op!’ was dat gaas volop terug te zien in de stoet. Morgen moet er dus weer een tandje teruggeschakeld worden. Maar dat zal bij de meesten waarschijnlijk wel als vanzelf gaan…

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen