Grote asfaltwerkzaamheden in Heythuysen duren een maand

Foto: John Hölsgens

HEYTHUYSEN – Maandag 13 maart start het gefaseerd vervangen van de asfalttoplaag op de Dr. Smitslaan, de Oude Trambaan, de Stationsstraat, Kouk en Op de Bos in Heythuysen.

De werkzaamheden zullen volgens planning op donderdag 13 april worden afgerond.

Gefreesd
De huidige asfalttoplaag op het genoemde tracé wordt weggefreesd en vervangen door een nieuwe. De toplaag van de aanliggende fietssuggestiestroken wordt uitgevoerd met rode asfalt en de aanliggende rijloper met zwart asfalt. De geklinkerde overhakkers (dicht geklinkerde sleuven) worden ook vervangen door asfalt.

Planning
Om de overlast te beperken wordt de vervanging van de asfalttoplaag in drie fases uitgevoerd.

  • Fase 1: vanaf de rotonde aan de N279 tot aan het kruisingsvlak met de Biesstraat wordt het asfalt vanaf maandag 13 maart tot en met vrijdag 17 maart vervangen.
  • Fase 2: vanaf het kruisingsvlak met de Biesstraat tot aan de aansluiting met de Graaf van Hornelaan wordt het asfalt vanaf maandag 20 maart tot en met vrijdag 31 maart vervangen.
  • Fase 3: vanaf de Graaf van Hornenlaan tot aan de 60 kilometerzone nabij huize St. Charles wordt het asfalt vanaf maandag 3 april tot en met donderdag 13 april vervangen.

Bereikbaarheid
Het doorgaand en het bestemmingsverkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid. De geklinkerde kruisingsvlakken ter hoogte van de Biesstraat en Graaf van Loonstraat blijven oversteekbaar voor alle verkeer. De aanwonenden van de werkvakken worden door de aannemer geïnformeerd hoe hun woning bereikbaar is. Op de haltes van Arriva staan de omleidingen van de buslijnen aangegeven. Voor de actuele reisinformatie kunt u ook deze site van Arriva bezoeken.

Contact
Heeft u nog vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de toezichthouder van de gemeente Leudal via [email protected] of via 0475-85.90. 00

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen