Kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg’ 2017 gemaakt door Sjer Jacobs

Foto: Provincie Limburg

LIMBURG – De kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg’ is gemaakt door beeldend kunstenaar Sjer Jacobs uit Belfeld. Dinsdag werd de twaalfde kunstposter op rij gepresenteerd door cultuurgedeputeerde Ger Koopmans.

Hij deed dat samen met de kunstenaar, Jordie Nulens van de Sjeng Kraft Kompenei en Marc Stoffelen van de Media Groep Limburg. Morgen start de verspreiding van de 100.000 kunstposters.

Traditie
Met deze twaalfde kunstposter op rij wordt een traditie voortgezet. De poster is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken fenomeen in de Limburgse carnavalstraditie. Het originele schilderij wordt toegevoegd aan de kunstcollectie van de provincie Limburg en is dan ook in het gouvernement te bezichtigen tijdens rondleidingen.

Vastelaovespasjes
De posters worden tijdens carnaval veelal op ramen geplakt, in cafés of andere etablissementen opgehangen of ingelijst en als verzamelobject bewaard. Om iedereen de kans te geven de gratis kunstposter af te halen bij de servicepunten van de Media Groep Limburg en de receptie van het gouvernement, staat morgen in de Limburgse kranten een bon voor twee posters. Dit jaar wordt er bij de poster per bon maximaal twee zogenoemde Vastelaovendpasjes meegegeven. Met deze pasjes kan de lezer leuke prijzen winnen.

Fascinatie
Beeldend kunstenaar Sjer Jacobs (www.sjerjacobs.com) is geboren in Tegelen en woonachtig in Belfeld. Zijn thema’s, met een bijzondere fascinatie voor mensen, vindt hij in zijn directe omgeving. De veelzijdige kunstenaar maakt schilderijen en beelden. Hij onderscheidt zich door het gebruik van verschillende materialen zoals: keramiek, brons, tin, glas, staal, hout, roestvrij staal en kunststof. Jacobs: ‘Mijn kunst moet emotie oproepen, voor zichzelf spreken en in ieder geval geen toelichting nodig hebben’. Op de website van de provincie Limburg staat naast informatie over de voorgaande elf kunstposters een kort filmpje van Sjer Jacobs waarin hij zichzelf voorstelt en uitleg geeft over de totstandkoming van deze kunstposter: www.limburg.nl/vastelaovendinlimburg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen