Basisschool De Kwir uit Neer scoort met Reflection Day project

Foto: 3ML

NEER – Zorgen dat je gezien en geflitst wordt, dat was de opdracht voor Reflection Day. In Leudal heeft Luca Hanssen, van basisschool De Kwir in Neer, de prijs gewonnen van het meest geflitste kind.

Groep 5-6 van De Kwir heeft bovendien de klassikale prijs gewonnen: een cursus Segway rijden. Afgelopen maandag 30 kwamen wethouder Piet Verlinden, Jan van Schijndel die het project ontwikkeld heeft én beleidsmedewerker verkeer Peter Stevens de prijzen uitreiken.

Flitsteams
Fietsverlichting is natuurlijk heel belangrijk en ook verplicht tijdens de donkere dagen. Reflection Day ging nog iets verder, met veel aandacht voor goed zichtbare kleding en materialen. De basisscholen in Leudal hebben meegedaan aan dit project, dat door de gemeente Leudal gefinancierd is. In oktober en november zijn op de scholen gastlessen gegeven. Ook kregen de kinderen reflectiematerialen, in de vorm van veiligheidshesjes en klikarmbanden. Vervolgens werden de leerlingen uitgedaagd de kleding te dragen wanneer ze te voet of met de fiets op weg gingen. In de periode tot en met 21 januari waren namelijk flitsteams op pad om foto’s van kinderen te maken die het geleerde in de praktijk brachten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen