Vliegtuig gaat N280 Leudal in kaart brengen

Foto: Provincie Limburg

LEUDAL – Eind deze maand wordt gestart met het inmeten van een digitaal model van de terreinsituatie rondom de N280. Dat model dient als basis voor het ontwerp van het te verbeteren wegvak van die provinciale weg, tussen de A2 en het Lateraalkanaal bij Roermond.

Hierbij wordt een klein vliegtuigje ingezet, dat vanaf een hoogte van ongeveer 400 meter het tracé in kaart brengt.

Droog weer
Met de verzamelde gegevens kan exact worden bepaald waar grond moet worden afgegraven of bijgevuld, waar aangesloten wordt op de bestaande wegvakken van de N280 en waar de kruisende wegen, sloten en taluds liggen. Het zogenoemde DTM (digitaal terrein model)-onderzoek kan alleen worden uitgevoerd bij helder en droog weer. Volgens de planning wordt eind januari gestart en moeten de metingen in februari gereed zijn. Mogelijk zijn aanvullende metingen vanaf de grond noodzakelijk. Betrokken landeigenaren worden hierover eerst geïnformeerd.

Paspunten
Op dit moment zijn op verschillende plekken in het tracé witte punten met een zwarte cirkel (zogenaamde paspunten) aangebracht. Deze worden gebruikt om de gegevens te kunnen verwerken. Voor meer informatie: zie deze website van de provincie Limburg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen