Aftrap SPOLT judoproject op de Antoniusschool in Buggenum

Foto: 3ML

LEUDAL – Meer dan 1200 kinderen uit Leudal gaan starten met Schooljudo. In totaal doen er twaalf scholen van de Stichting SPOLT mee aan het opvoedkundige beweegprogramma.

Op de Antoniusschool in Buggenum vond de officiële aftrap plaats van dit project. Wethouder Stan Backus van de gemeente Leudal opende met het doorknippen van een judolint en daarna met een fikse judoworp het schooljudoproject van SPOLT. Dit gebeurde onder het toeziend oog van de voorzitter van CvB SPOLT Arno Gubbels en schooldirecteur Tjeu Scheepers.

Waarden
De kinderen werken zes weken lang, onder leiding van een gediplomeerde Schooljudo Entertrainer, aan de waarden respect, discipline, samenwerken, weerbaarheid, beheersing en plezier. Dit alles gebeurt tijdens schooltijd in de gym- of speelzaal, want deze wordt met echte judomatten en waardenpakken omgetoverd tot dojo. In Leudal wordt Schooljudo georganiseerd in samenwerking met de lokale judoclubs Baexem, Seido Neer, Shintai en Nederweert. Kinderen die door willen gaan met judo, kunnen bij deze clubs échte judolessen volgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen