Wagemans (Ronduit Open) pakt dossier ‘De Postkoets’ weer op

Foto: John Hölsgens

HORN – Opnieuw richt raadslid Mathieu Wagemans van coalitiepartij Ronduit Open zich tot het college van Leudal, met vragen over De Postkoets in Horn.

Dat deed hij in het verleden al vaker, omdat er ‘in een brede kring van gebruikers al langere tijd klachten over de exploitatie’ zijn. Er zou te zeer voorrang worden gegeven aan commercieel interessante activiteiten.

Overeenkomst
Wagemans is bovendien zeer geïnteresseerd in hoe de overeenkomst tussen het bestuur en de beheerder eruit ziet: ‘Concreet is daarbij bijvoorbeeld aan de orde of de beheerder baat heeft bij het organiseren van commerciële activiteiten. Dat zou mogelijk (deels) een verklaring kunnen zijn voor de ervaring dat commerciële activiteiten voorrang krijgen’ zo schrijft Wagemans. ‘In dat verband is wezenlijk dat in de overeenkomst tussen gemeente en bestuur is vastgelegd dat bij de exploitatie prioriteit moet worden gegeven aan gemeenschapsactiviteiten.’

Inzicht
Het raadslid wil verder van het college weten of de administratie transparant is met betrekking tot commerciële activiteiten en activiteiten met een gemeenschapskarakter, of het college ter zake een helder inzicht heeft en indien het antwoord daarop bevestigend is, waar dit op gebaseerd is.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen