Vijf partijen trekken samen op tegen de kademuur in Neer

Foto: Neers Nieuws

LEUDAL – De fracties van Leudal Sociaal, D66, Samen Verder, VVD en Ronduit Open hebben elkaar gevonden in de strijd tegen de verhoging van de Maaskademuur.

De vijf partijen vragen het college om zo snel als maar mogelijk is in gesprek te gaan met het dagelijks bestuur van het Waterschap Limburg.

Alternatieven
De fracties doen dit verzoek omdat de grote meerderheid van de gemeenteraad, samen met de buurtbewoners, van mening is dat bij de besluitvorming mogelijke alternatieven onvoldoende zijn onderzocht. Bovendien willen de fracties dat er eerst een integrale afweging plaatsvindt tussen de belangen van het waterschap en de gemeente, waarbij de vaste verhoging van de kademuur, de verhoging van het wegdek ter plaatste en de mogelijke alternatieven én de kosten worden meegenomen.

Motie
Deze afweging zou volgens de vijf partijen ook eerst aan de gemeenteraad moeten worden aangeboden, alvorens over wordt gegaan tot een eventuele vergunningverlening aan het waterschap. De fracties hebben een motie in voorbereiding, die in de volgende raadsvergadering zal worden aangeboden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen