Graotekoeër uit Neer wint Midde Limburgs Leedjes Festival

Foto: 3ML

LINNE – Titelverdediger Het Graotekoeër uit Neer heeft vrijdag 6 januari in Linne de finale van het Midde Limburgs Leedjes Festival 2017 gewonnen.

Tijdens de goed bezochte avond, georganiseerd door de De Kwekkerte uit Linne, streden 23 liedjes om de titel ‘Het bèste leedje van Midde Limburg’.

Limburg slueëptj
Een vijfkoppige vakjury heeft de liedjes beoordeeld op tekst, muziek en uitvoering. Het Graotekoeër uit Neer won met het liedje ‘Limburg slueëptj (nog lang neet)’. De tekst is van de hand van Bas Keltjens en de muziek van Frans Kropivsek. Als tweede eindigde Zugabe uit Susteren met het liedje ‘Alles Gegaeve’. Derde werd een inzending uit Heel van Patty Nakken met de titel ‘Ich haoj mich vas’.

Volgende editie
De winnaar krijgt normaal gesproken het recht om de volgende editie te mogen organiseren. Dit recht vervalt indien de winnaar de afgelopen vijf jaar al een keer de finale georganiseerd heeft. Deze regel is in dit geval van toepassing, aangezien de editie 2014 in Neer heeft plaatsgevonden. De organisatie bekijkt nog waar de editie 2018 plaatsvindt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen