Dronken automobilist in Horn aangehouden na wilde achtervolging

Foto: Facebook Politie Leudal

HORN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een dronken bestuurder van een bestelbus uiteindelijk kunnen aanhouden, na een wilde achtervolging waarbij een politieauto geramd werd.

Agenten wilden de auto al op de Defensieweg in Baexem aan de kant zetten. De bestuurder negeerde echter het stopteken van de politie en sloeg op de vlucht.

Op de vlucht
Daarop volgde een wilde achtervolging in de richting van Beegden waarbij de bestuurder tegen het verkeer inreed, over fietspaden en door de berm. Volgens de politie scheelde het een aantal keren niet veel, of de bestuurder had op zijn vlucht andere verkeersdeelnemers geraakt. Via Horn en Haelen belandde het voertuig uiteindelijk opnieuw in Horn, waar op de Roermondseweg politiemensen met een blokkade van voertuigen de weg hadden afgezet. De bestuurder minderde echter geen snelheid en stopte ook niet. Opnieuw reed hij via de berm en het fietspad terug de Rijksweg op richting Horn. Daar klapte hij uiteindelijk op een politiewagen. Eenmaal in de kladden gegrepen gaf de bestuurder aan dat hij teveel had gedronken en daarom niet wilde stoppen. Hij werd door agenten in de boeien geslagen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen