Fusie voetbalverenigingen uit Hunsel, Ell, Grathem en Kelpen-Oler dichterbij

Foto: Gemeente Leudal

LEUDAL – De voetbalverenigingen uit Hunsel, Ell, Grathem en Kelpen-Oler willen gaan samenwerken, om in de toekomst uiteindelijk tot een fusie te komen.

Gisteren ondertekenden de verenigingen en gemeente een intentieovereenkomst.

Accommodaties
Al sinds het seizoen 2013-2014 zijn de voetbalverenigingen uit Hunsel, Ell, Grathem en Kelpen-Oler met elkaar in gesprek. Zij realiseren zich dat het voortbestaan van de huidige verenigingen niet alleen op grond van sportieve- en financiële redenen in het gedrang komt. Ook het beleid van de gemeente Leudal, het terugbrengen van het aantal accommodaties en de aanpassingen op het gebied van subsidies hebben hiermee te maken.

Steeds kleiner
Strategisch gezien is de samenwerking en later de eventuele fusie van groot belang om de voetbalsport in dit gedeelte van Leudal te behouden. Als er niets gebeurt, worden de verenigingen steeds kleiner. Leden zoeken meer uitdaging bij grotere verenigingen en uiteindelijk houden de huidige verenigingen op te bestaan. Na raadpleging van hun leden zijn de verenigingen met elkaar en met de gemeente in gesprek gegaan om te komen tot het uiteindelijke doel: samen voetballen op één locatie.

Scenario’s
De gemeente Leudal heeft de verenigingen ondersteund bij het uitwerken van drie scenario’s: het handhaven van de huidige situatie, samenwerken op de bestaande voetballocatie of samenwerken op een nieuwe locatie. Voor de drie verenigingen is dit nu een eerste stap in de samenwerking die moet leiden tot een bredere invulling van maatschappelijke taken. De drie verenigingen spreken de intentie uit om aan het einde van het traject als één nieuwe vereniging verder te gaan.

Haalbaarheidsonderzoek
De gemeente is van mening dat het initiatief prima past binnen het gemeentelijk beleid en laat een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren. Zowel huisvesting op een bestaande locatie als huisvesting op een nieuwe locatie worden onderzocht. Voor juli 2017 zal het onderzoek zijn afgerond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen