De Haammaeker vol goede moed op weg naar de volgende 25 jaar

Foto: Stichting Gemeenschapshuis Neer

NEER – Stichting gemeenschapshuis Neer en de verenigingen die gebruik maken van De Haammaeker, zetten zich gezamenlijk in voor het behoud van het gemeenschapshuis. De Haammaeker bestaat dit jaar 25 jaar.

De toekomst ziet er goed uit, maar er moet wel nog een heleboel gebeuren. De verenigingen die gebruik maken van De Haammaeker zijn vertegenwoordigd in het gebruikersoverleg. Dit overleg zet samen met het stichtingsbestuur de lijnen uit.

Vrijwilligers
In het laatste overleg is geconstateerd dat de inzet van vrijwilligers aanmerkelijk is toegenomen. Dat leidt tot een kostenbesparing op de personeelspost en bevordert de betrokkenheid van de gebruikers. Zo werkt op maandagavond Vocante met vrijwilligers, evenals de EHBO Neer op dinsdagavond. Ook Muziekplein op de vrijdagavond gaat met eigen mensen werken. Bij incidentele activiteiten zoals een koffietafel of een concert worden er eveneens vrijwilligers ingezet.

Plannen
Inmiddels zijn er ook plannen gesmeed om het gebouw aantrekkelijker en het toekomstbestendig te maken. Schilderwerkzaamheden, het opknappen van vloeren, energiezuinige verlichting, het toegankelijker maken voor mensen met een lichamelijke beperking en akoestische verbeteringen moeten daarvoor zorgen. Alle gemeenschapshuizen in Leudal, dus ook De Haammaeker, zijn met de gemeente in overleg over goed en gegarandeerd onderhoud aan de accommodaties.

Inloopavond
Op donderdag 15 december is er een open inloopavond in De Haammaeker. Bezoekers kunnen dan ook vragen stellen over de vacatures die er binnen de Haammaeker nog zijn. Zo is men nog op zoek naar een secretaris en een penningmeester. Verder kunnen is het mogelijk informatie in te winnen over de financiële situatie en de huidige exploitatie. De inloopavond begint om 19.00 uur en duurt tot 20.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen