TVEllef gaat ook in Leudal uitzenden via de kabel

Foto: Pixabay - meineresterampe (CC0-Public Domain)

LINNE – Het uitzendgebied van TVEllef op de Ziggo-kabel wordt per 1 januari 2017 uitgebreid. De commerciële tv-zender, gevestigd in Linne, is vanaf dat moment ook te ontvangen in Leudal.

Niet alleen onze gemeente zal dan binnen het zendbereik van TVEllef vallen, maar ook Weert en Maasgouw-West.

Westzijde Maas
Het was al langer een wens van programmamakers Olaf Simons en Ton Balendonck om ook aan de westzijde van de Maas TVEllef door te geven. Ziggo heeft daar nu groen licht voor gegeven, zo meldt Roermond Dichtbij. Tot nu toe was TVEllef alleen te ontvangen in Belfeld, gemeente Beesel, gemeente Roermond, gemeente Roerdalen en Linne, Maasbracht en Echt. Daar komt nu een gebied bij dat zich uitstrekt in de driehoek Neeritter, Weert en Neer.

TV Limburg
Met name in de dorpen langs de Maas gaven veel mensen aan dat ze het jammer vonden dat hier TVEllef niet te ontvangen was. Door de uitbreiding en het verdwijnen van TV Limburg eerder dit jaar, wordt TVEllef de grootste commerciële tv-zender van Zuid-Nederland. TVEllef is pas in 2012 van start gegaan met een tv-kanaal. Daarvoor was het een internetbedrijf. Die stap was opmerkelijk, maar heeft TVEllef wel gebracht waar het nu is. Simons: ‘Televisie zal echter de komende jaren nog blijven bestaan, maar de manier waarop we kijken zal misschien wel veranderen. Wij willen graag de kijker aan ons binden via het ouderwetse kastje en langzaam maar zeker ook de digitalisering volgen die ook op andere kanalen al begint door te breken. Wij zijn ooit pioniers geweest op internet, maar de oude vertrouwde tv is gebleven. Daarom zijn we heel blij dat we nu ook op de kabel te zien gaan zijn in Leudal, Maasgouw en Weert.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen