Ingmar Heytze naar Heytse voor podium Niet Direct

HEYTHUYSEN – Na een geslaagd zilveren jubileum haalt Niet Direct, het podium voor kunst met taal en muziek van de Stichting Kunst en Cultuur Leudal, opnieuw niet de minste namen binnen de poorten van De Bombardon in Heythuysen.

Zo heeft tijdens de editie van 24 november dichter Ingmar Heytze een plaats gekregen. Diens laatste publicatie, ‘Voor de liefste onbekende’, werd bijzonder goed ontvangen. Het is alweer zijn vijftiende bundel en je mag dan ook rustig stellen dat hij zijn sporen binnen de poëziewereld wel heeft verdiend.

Lullig
Over de dichtkunst zelf zegt Heytze: ‘Zonder humor wordt het lullig’. Naast dichten doet de Utrechter ook aan journalistiek en schrijft hij proza in essays en boeken.

Rijzende ster
Tweede literaire gast is Jente Posthuma, rijzende ster aan de hemel van de Nederlandstalige literatuur. In 2012 won ze de A.L. Snijdersprijs (vaste bezoekers herinneren zich het optreden van de meester bij Niet Direct nog) voor het zeer korte verhaal. Ze schreef onder andere voor De Groene Amsterdammer, nrc.next en De Volkskrant. Haar debuut, ‘Mensen zonder uitstraling’, verscheen in augustus 2016.

Gitaristen
Voor de muziek komen twee gitaristen, te weten Eric Meier – ondanks zijn Nederlands aandoende naam afkomstig uit Canada – en Ferran Talarn Bria uit Spanje. Momenteel studeren beiden aan het conservatorium in Maastricht. Ferran heeft al een indrukwekkende reeks eerste prijzen verzameld in diverse wedstrijden en ook Meier heeft al een lange staat van dienst. Als vaste columnist zult u John Hölsgens niet hoeven te missen: hij is er natuurlijk weer bij.

Niet Direct begint op 24 november om 20.00 uur, entree in De Bombardon bedraagt 5 euro. Reserveren is niet mogelijk.

Reacties