Ronduit Open pleit voor maximale geluidsnorm

Foto: Pixabay - WerbeFabrik (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Raadslid Wagemans van de fractie Ronduit Open heeft vanuit verschillende bronnen vernomen dat in Leudal bij evenementen in het weekend, de muziek in de late avonduren vaak nog erg hard is.

Iedereen weet wel dat bij kermissen of carnaval er in de avonduren sprake kan zijn van enige hinder. In het algemeen hebben burgers daar ook wel begrip voor, meent Wagemans.

Slapeloze nachten
Maar soms loopt het uit de hand, omdat bijvoorbeeld de muziek na middernacht nog zo hard staat dat niemand meer kan slapen, zo laat Wagemans het college weten. ‘Ik heb vastgesteld dat door uw college daar niet tegen wordt opgetreden en overigens ook niet kán worden opgetreden, omdat er geen enkele geluidsnorm geldt in Leudal. Dat betekent dat er sprake kan zijn van onbeperkt harde muziek. Ik geef u in overweging en dring erop aan maximale geluidsnormen vast te stellen, zodat er een basis is om op te treden wanneer er sprake is van ontoelaatbare overlast, zeker in de late uren en na middernacht’, zo besluit het raadslid zijn brief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen