Oproep politie: voorkom bijtincidenten en beperk overlast van honden

Foto: Pixabay - skeeze (CC0-Public Domain)

LEUDAL – De dierenpolitie binnen het gebied Leudal/Weert/Nederweert merkt dat er regelmatig bijtincidenten plaatsvinden tussen honden onderling, maar ook dat honden de aanval inzetten op mensen.

Ook komen er steeds meer meldingen binnen over overlast door honden. Hierbij wordt geklaagd over het niet opruimen van uitwerpselen en het los laten lopen van honden binnen de bebouwde kom en parken.

Traumatisch
Bijtincidenten hebben altijd een zware emotionele lading en in veel gevallen is er sprake van letsel. Betrokken zijn bij, of getuige zijn van een bijtincident kan traumatisch zijn. Ook leidt dit vaak tot conflicten tussen hondenbezitters. De politie doet daarom een oproep aan alle hondenbezitters, om rekening te houden met de sociale aspecten van het houden van een hond. Die zijn na te lezen op deze pagina.

Boetebedragen
Het los laten lopen van een hond binnen de bebouwde kom wordt overigens bestraft met een proces-verbaal. Het sanctiebedrag bedraagt 90 euro. Het niet onmiddellijk opruimen van uitwerpselen van de hond kan een bezitter op een boete van 140 euro komen te staan. Het niet voorkomen dat een onder zijn hoede staand dier hinderlijk is voor de omgeving, wordt eveneens bestraft 140 euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen