Boek Mathieu Wagemans biedt kritische analyse van beleid, politiek en wetenschap

Mathieu Wagemans (Ronduit Open)
Foto: Mathieu Wagemans

LEUDAL – Rond 10 november verschijnt een boek Mathieu Wagemans. Onder de titel ‘Een oceaan van betekenisloosheid’ levert het raadslid van Ronduit Open een kritische analyse af van beleid, politiek en wetenschap, met een verwijzing naar de filosofie van Michel Serres.

Het voorwoord wordt verzorgd door Herman Wijffels, een econoom die tijdens zijn loopbaan diverse vooraanstaande functies had, waaronder voorzitter van de Sociaal-Economische Raad en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington.

Eilanden
‘Ons beleidssysteem is vastgelopen’, constateert Wagemans in het boek, ‘en de politiek is de grip kwijt op maatschappelijke ontwikkelingen. 14612589_1305667559466433_3557518653288803605_oOnze formele structuren kunnen we opvatten als eilanden waar men vreselijk druk is met zichzelf, maar het echte maatschappelijke leven speelt zich af op de oceaan. Op de eilanden worden dijken gebouwd tegen het wassende water, zonder te beseffen dat men zelf oorzaak is van de toenemende vervreemding.’

Veranderingen
Het boek biedt confronterende conclusies, maar ook een inspirerende visie op de veranderingen die nodig zijn en hoe die in gang kunnen worden gezet. Interessante lectuur voor iedereen die werkzaam is binnen politiek of wetenschap, maar ook voor iedereen die meer wil weten over hoe die domeinen functioneren.

Het boek gaat 280 pagina’s tellen. De prijs is 20 euro (geen verzendkosten). Meer informatie is te vinden op ontganiseren.nl

Reacties