CDA ziet Leudal graag participeren in het ‘Huis van Morgen’

Foto: Pixabay - geralt (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Mensen blijven steeds langer thuis wonen. Een goede zaak, mits er voldoende aanpassingen en hulpmiddelen in de woningen aanwezig zijn.

De CDA fractie uit Leudal is recentelijk op werkbezoek geweest in het ‘Huis van Morgen’ in Panningen. Een bestaande jaren zestig woning, waar bezoekers kennis kunnen maken met woningaanpassingen en hulpmiddelen die het langer zelfstandig thuis wonen zo veilig en comfortabel mogelijk maken. Dit met vaak hele kleine aanpassingen en simpele oplossingen.

Samenwerkingsproject
Het gaat om een samenwerkingsproject van diverse partners, waaronder de gemeente Peel en Maas en in 2017 ook de gemeente Horst aan de Maas. Het CDA komt nu met een voorstel om ook de gemeente Leudal hierin te laten participeren zodat inwoners van deze gemeente, die gebruik maken van de WMO-voorzieningen, kennis kunnen nemen van de mogelijkheden om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.

Open inloop
Belangstellenden kunnen overigens iedere donderdagmiddag tijdens de open inloop van 14.00 uur tot 16.00 uur terecht in het ‘Huis van Morgen’, om een kijkje te nemen en inspiratie op te doen. Zie ook www.huisvanmorgen.nu.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen