Leny Houben nieuwe directeur Toon Hermans Huis Roermond

Foto: Toon Hermanshuis Roermond

ROERMOND – Leny Houben wordt per 1 november directeur van het Toon Hermans Huis in Roermond. 

Leny Houben (Obbicht, 1953) heeft haar sporen verdiend in de zorgsector. Zo werkte ze de laatste zes jaren als voorzitter van de Raad van Bestuur van Zorgstichting Cato/ASB in Den Haag. Bij Cato wordt thuiszorg en verpleeghuiszorg aan ouderen geboden. Daarnaast verhuurt de Stichting ASB 380 seniorenwoningen.

Kwaliteitszorg
Daarvoor heeft Leny Houben gedurende twaalf jaren leiding gegeven aan de Stichting LuciVer in Wijchen. LuciVer heeft zich onder haar leiding ontwikkeld tot een transparante, moderne en professionele zorginstelling, die tot de koplopers in de zorg behoorde. Houben heeft daar onder andere innovatieve projecten geïnitieerd op het gebied van de kwaliteitszorg.

‘Blijvende plek’
Het directeurschap van het Toon Hermans Huis Roermond ziet zij als een enorme uitdaging: ‘Het Toon Hermans Huis in Roermond kent nog een heel jonge geschiedenis, maar ziet er fantastisch uit. De activiteiten trekken steeds meer bezoekers en mensen weten de weg naar het huis steeds gemakkelijker te vinden. Aan mij de opdracht om het huis samen met de geweldige groep vrijwilligers verder uit te bouwen. Het huis verdient een blijvende plek in Roermond.’

Welkom
Toon Hermans Huizen zijn ontmoetingsplaatsen voor mensen met kanker en hun naasten, waar noodzakelijke begeleiding en ondersteuning geboden wordt. De aangeboden zorg richt zich op het vergroten van de kwaliteit van leven en niet op het medisch aspect van de ziekte. In het Toon Hermans Huis Roermond staan opgeleide gastheren en gastvrouwen klaar. Een afspraak maken is niet nodig, iedereen is welkom. Door persoonlijke gesprekken, het bevorderen van lotgenotencontact en het organiseren van een veelzijdig programma van activiteiten wil men gasten van het Toon Hermans Huis Roermond helpen om de zorg die kanker met zich meebrengt beter te doorstaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen