Leudal doet mee aan de Themaweek ‘NIX zonder ID’

Foto: Beeldbank Nix

LEUDAL – Van 8 tot en met 14 september organiseert het Trimbos-instituut de landelijke themaweek ‘NIX zonder ID’. Het doel van deze themaweek is om extra aandacht te besteden aan het tonen van een legitimatiebewijs bij aankoop van alcohol en tabak en het naleven van de leeftijdsgrens.

De gemeente Leudal doet ook mee aan de themaweek door acties en door publiciteit over het thema. Hiermee hoopt de gemeente een bijdrage te leveren aan minder alcoholgebruik door jongeren onder de 18 jaar.

Partners
Sportkantines, horecagelegenheden, supermarkten, slijterijen en andere verkooppunten kunnen tijdens de themaweek extra initiatieven organiseren. De gemeente Leudal stelt posters en ander materiaal beschikbaar aan deze partijen, om op te hangen of te verspreiden via hun (leden)blad, nieuwsbrief of website. Ook zijn er kaartjes, bedoeld als geheugensteuntje voor verkopers, met daarop een ID-check. Een aantal verkooppunten worden actief door de gemeente Leudal benaderd over de themaweek.

Toolkit
Heeft u een verkooppunt van alcohol en wilt u ook uw bijdrage leveren aan de themaweek? Neem dan contact op met de gemeente Leudal via 0475-85.90.00. Voor meer informatie over de themaweek en voor initiatieven kunt u een kijkje nemen in de Toolkit via deze site.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen